3. august 2023

Jun Yang, tenure track adjunkt

Nyansat

Jun Yang startede 1. juli 2023 som (tenure-track) adjunkt i statistik ved Institut for Matematiske Fag, Københavns Universitet.

Jun Yang

Jun er en statistiker, der arbejder med beregningsstatistik (computational statistics) og statistisk/bayesiansk læringsteori. Hans seneste interesser omfatter højdimensionel Markov-kæde Monte Carlo, samspillet mellem sampling og optimering og statistisk inferens for ikke-lineære/ikke-stationære/højdimensionelle tidsserier.

Jun har en ph.d.-grad i statistik fra University of Toronto (Canada) og har tidligere arbejdet som Florence Nightingale Bicentennial Fellow og underviser i Computational Statistics og Machine Learning ved Department of Statistics, University of Oxford (England). Han er født og opvokset i Kina og har været canadisk statsborger siden december 2018.

I København skal han arbejde i sektionen for Statistik og Sandsynlighedsregning. Han vil fortsætte med at arbejde med udvikling og analyse af Monte Carlo-metoder, herunder Markov-kæden Monte Carlo (MCMC), stokastisk optimering og variations-inferens, samt deres anvendelse på videnskabelig databehandling, Bayesiansk analyse og moderne maskinlæring.

Du kan finde Jun i lokalet 04.2.17.