05. november 2019

Song Li, ph.d.-studerende

Nyansat

Song Li startede som ph.d.-studerende ved Institut for Matematiske Fag den 1. november 2019. Song er tilknyttet sektionen Statistik og Sandsynlighedsregning, og hans hovedvejleder er professor Carsten Wiuf.

Song LiSong har en kandidatgrad i statistik fra Chinese Academy of Sciences. Han har arbejdet i et privat robotfirma og deltaget i et vinddataprojekt med et forskningsinstitut for elkraft.

Han er interesseret i statistiske metoder inden for finans, økonomi, genomforskning, biostatistik, højdimensionel statistik, machine learning, dataanalytisk modellering og tidsserier. Hans primære forskning fokuserer på at udvikle og verificere statistiske metoder, der bruges til at løse problemer fra den videnskabelige forskning.

- På disse områder bruger jeg det meste af min tid på at søge efter beregningsmæssige gennemførlige, modelfrie, robuste ikke-parametriske tilgange og illustrere fremgangsmåderne ved hjælp af reelle data og simulerede eksempler. Jeg er også meget interesseret i at udvikle grundlæggende statistisk teori og give grundlæggende indsigt i sofistikerede statistiske modeller, siger Song.

Aktuelt er han især interesseret i statistiske modeller og inferencer af højdimensionel genetisk data. Målet med hans ph.d.-projekt ” Models and inference from ancient protein data using mass-spec” er at udforske og udvikle matematiske modeller og statistikker for gammelt proteindata i samarbejde med eksperimentelle partnere. Gamle proteindata giver mulighed for at lære om menneskers liv og forhold fra en million år siden.

Song siger, at han er mere komfortabel med at blive kaldt Gin, fordi han ofte skriver artikler og blogindlæg under Gin. Du kan finde Song / Gin på kontor 04.3.28