4. april 2024

Klara Leffler, postdoc

Nyansatte

Klara Leffler begyndte som postdoc på Data Science Lab og sektionen for statistik og sandsynlighedsregning den 1. april 2024.

Klara Leffler

Klara kommer fra den nordsvenske by Umeå, hvor hun både studerede og tog sin ph.d. Hendes ph.d.-afhandling, med titlen "The PET Sampling Puzzle: Intelligent data sampling methods for positron emission tomography", fokuserede på beregningsmæssige dataforbedringsmetoder inden for biomedicinsk billeddannelse, herunder denoising og inpainting.

Hendes forskningsinteresser omfatter sparsity exploitation og dataforbedring inden for højdimensionelle data og interpretable learning.

Klara skal arbejde sammen med Helle Sørensen og Bo Markussen i FindingPheno-projektet, hvor de bruger kausalitetsanalyse til at skabe en beregningsmæssig ramme for multi-omics-data.

FindingPheno er et europæisk, tværfagligt projekt med et tæt samarbejde mellem otte akademiske, forskningsmæssige og industrielle partnere på tværs af fem lande. Den kombinerede videnskabelige ekspertise omfatter statistik og maskinlæring, økologi og evolutionær genetik, industrielle fødevareproduktionssystemer og udvikling af genomics-software i verdensklasse. Målet er at finde drivkræfter for fænotype i fødevareproduktionssystemer for at frigøre det fulde potentiale af mikrobiominterventioner for sundhed og bæredygtighed.

Klare vil arbejde fra Umeå i foråret 2024. Fra august kan du møde hende på kontor 04.3.01.