5. april 2022

International Matematikerkongres i København

ICM 2022

Den Internationale Matematikerkongres 6. - 14. juli 2022 finder ikke sted i Rusland som planlagt. ICM 2022 er reorganiseret som en onlinebegivenhed. Men forskellige steder – også i København – bliver der arrangeret foredrag ”live”.

ICM 2022 onlineICM er verdens største matematiske møde. Den finder sted hvert fjerde år og giver en unik mulighed for interaktion mellem matematikere fra hele verden og på tværs af alle matematiske discipliner.

Københavns Center for Geometri og Topologi (GeoTop) planlægger en delvis real-life version af ICM i København. Fokus vil være på kongressens sektioner Geometri og Topologi, men der er også planlagt enkelte foredrag fra andre sektioner. 

Alle foredrag fra ICM 2022 vil blive streamet, og GeoTop planlægger også "offentlige visninger" af nogle af de ICM-foredrag, der afholdes andre steder.

"Vi forsøger i mindre skala at redde noget af den sædvanlige ånd fra et ICM. Vi ser frem til et spændende og livligt mini-ICM 2022 i København,” siger professor Nathalie Wahl, leder af GeoTop Centret.

Se talerlisten i København og tilmeld dig Geometry and Topology ICM sectional workshop.