19. december 2014

MATH professor i Detektor om Socialt Indeks

Socialpædagogernes Landsforening (SL) har lavet et såkaldt Socialt Indeks, der rangordninger landets kommuner efter, hvor gode de er deres sociale indsats. Men SL's metoder sættes nu under lup. 

Indekset kårer Rødovre Kommune som landets bedste til den sociale indsats, mens Lejre og Læsø Kommuner bliver hængt til tørre som nr. 96 og 97.

DR2 programmet Detektor undersøgte den 18. december 2014, hvordan indekset er fremkommet. Professor i statistik Niels Richard Hansen, fra Institut for Matematiske Fag, bidrog med vurderinger af den anvendte metode. Hans vurdering var, at SL ikke har fulgt normale standarder i sin spørgeskemaundersøgelse – og at man i øvrigt ikke med rimelighed kan se forskelle mellem de kommuner, der ligger i toppen, og de kommuner, som ligger midt i ranglisten.

Formanden for Socialpædagogernes Landsforbund, Benny Andersen, erkender over for DR, at ranglisten "ikke er videnskabelig", men at den har opfyldt sit formål, nemlig at skabe en diskussion om den sociale indsats på tværs af kommunerne.