• Elisenda Feliu modtager prestigefyldt Sapere Aude bevilling

22.06.2014

Adjunkt Elisenda Feliu har modtaget et Forskningsleder-stipendium under Sapere Aude programmet fra Det Frie Forskningsråd. Stipendiet henvender sig til meget talentfulde forskere, der har demonstreret evne til original »

• 1,9 mio. kr. til forskning i stokastiske matricer med store haler

17.06.2014

Professor Thomas Mikosch har modtaget en bevilling på 1.902.451 kr. fra Det Frie Forskningsråd til projektet ”Store stokastiske matricer med tunge haler og afhængighed”. »

• Matias Lolk, ph.d.-studerende

30.05.2014

Matias Lolk har været ansat som ph.d.-studerende ved Institut for Matematiske Fag den 15. april 2014. Han er tilknyttet forskningsgruppen Ikke-kommutativ Geometri og har Mikael Rørdam som vejleder. Matias har en »

• Martin Søndergaard Christensen, ph.d.-studerende

28.05.2014

Martin Søndergaard Christensen blev ansat som ph.d.-studerende ved Institut for Matematiske Fag den 15. april 2014. Han er tilknyttet forskningsgruppen Ikke-kommutativ Geometri og har Mikael Rørdam som vejleder. Martins »

• Christian Majenz, ph.d.-studerende

14.05.2014

Christian Majenz er ansat som ph.d.-studerende ved Institut for Matematiske Fag fra 1. juni 2014. Han vil arbejde med forskningsgruppen Geometrisk Analyse og Matematisk Fysik. Christians ph.d.-projekt vil fokusere på »

• Martin Anders Jönsson, ph.d.-studerende

14.05.2014

Martin Anders Jönsson har været ansat som ph.d.-studerende ved Institut for Matematiske Fag siden marts 2014. Han er en del af forskningsgruppen Forsikring og Økonomi. »

• Matthias Christandl ansat som professor

12.05.2014

Matthias Christandl er af dekanen blevet ansat fra den 1. april 2014 som professor i matematisk fysik på Institut for Matematiske Fag, KU, hvor han er tilknyttet forskningsgruppen Geometrisk Analyse og Matematisk Fysik. »

• Emil Steen Jørgensen, ph.d.-studerende

12.05.2014

Emil Steen Jørgensen blev ansat som ph.d.-studerende pr. 1. maj 2014 på Institut for Matematiske Fag. Han er tilknyttet forskningsgruppen Statistik og Sandsynlighedsregning og har Michael Sørensen som vejleder. Emil »

• Pascals trekant og 100 karameller

07.05.2014

Tre førsteårsstuderende på matematikstudiet valgte at følge et kursus for andetårsstuderende – og indsende kursets obligatoriske projekt til talentkonkurrencen Unge Forskere. Det gav dem en førstepræmie, en tur til Kina »

• Rune Harder Bak, ph.d.-studerende

06.05.2014

Rune Harder Bak blev ansat som ph.d.-studerende ved Institut for Matematiske Fag i marts 2014. Hans vejleder er Henrik Holm og han er en del af forskningsgruppen Algebra og Talteori. Området er Homologisk Algebra og Rune »

• 7.A. fik lært at gamble

05.05.2014

Videnskabsfestivalen Forskningens Døgn blev en velbesøgt succes over hele landet. På Rådhuspladsen i København stillede instituttet op den 24. og 25. april med en ”Matematisk Spillecafe”. Her fik ti skoleklasser og en »

• Mindeord: Hans-Bjørn Foxby

02.05.2014

Hans-Bjørn Foxby, født 12. februar 1947, blev cand. scient. i 1969 og lic. scient. i 1973 fra Københavns Universitet. Siden 1975 har han været ansat på Institut for Matematiske Fag, Københavns Universitet - først som »

• Adam Lund, ph.d.-studerende

03.04.2014

Adam Lund startede som ph.d.-studerende på Institut for Matematiske Fag i juli sidste år. Han arbejder sammen med forskningsgruppen Statistik og Sandsynlighedsregning og er tilknyttet “The Dynamical Systems »

• Maria Ramirez-Solano, postdoc

25.03.2014

Maria Ramirez-Solano blev ansat som postdoc ved Institut for Matematiske Fag den 1. februar 2014. Hun arbejder med forskningsgruppen Ikke-kommutativ Geometri samt Center for Symmetri og Deformation. Maria »

• David Schrittesser, postdoc

24.03.2014

David Schrittesser begyndte den 15. marts 2014 som postdoc ved Institut for Matematiske Fag, KU. Han arbejder i forskningsgruppen Ikke-kommutativ Geometri. »