• Matematiker optaget i Det Unge Akademi

11.06.2015

Det Unge Akademi, oprettet af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab, har netop optaget 9 nye medlemmer, som alle er fremragende, unge forskere inden for hver deres fagområde. En af disse er Elisenda Feliu, adjunkt »

• Ryo Horiuchi, ph.d.-studerende

09.06.2015

Ryo Horiuchi er ansat som ph.d.-studerende ved MATH fra juni 2015, finansieret af Lars Hesselholts Niels Bohr Professorat. Han vil arbejde sammen med forskningsgrupperne Topologi og Algebra & Talteori. »

• Dimitrios Askitis, ph.d.-studerende

09.06.2015

Dimitrios Askitis blev ansat som ph.d.-studerende ved instituttet 15. maj 2015. Han indgår i sektionen Geometrisk Analyse og Matematisk Fysik, med Henrik Laurberg Pedersen som sin ph.d.-vejleder. »

• Asger Törnquist ansat som lektor

11.05.2015

Dekanen har truffet beslutning om ansættelse af Asger Törnquist som lektor i deskriptiv mængdelære ved Institut for Matematiske Fag. »

• Anton Samojlow, ph.d.-studerende

07.05.2015

Anton Samojlow blev ansat som ph.d.-studerende ved MATH den 1. april 2015. Han er en del af sektionen Geometrisk Analyse og Matematisk Fysik, med Jan Philip Solovej som sin ph.d.-vejleder. »

• Janne Kool, postdoc

04.05.2015

Janne Kool ankom til Institut for Matematiske Fag den 1. maj 2015. Hun er postdoc i sektionen for statistik og sandsynlighedsregning, hvor hun skal arbejde sammen med Carsten Wiuff og Elisenda Feliu i forskningsgruppen »

• Erik Christensen fratræder efter 50 år med matematik

30.04.2015

Fra 1. maj 2015 er Erik Christensen emeritus på Institut for Matematiske Fag. Det markeres med en ugelang konference i starten af maj, samt af Eriks egen fratrædelsesforelæsning torsdag den 7.maj. »

• Forskningens Døgn: Lær at gamble på Rådhuspladsen

10.04.2015

MATH deltager i Forskningens Døgn 23-24/4 med en ”Spillecafe” på Rådhuspladsen. Her kan gymnasie- og skoleklasser høre om matematikken bag spilteorier og strategier, og afprøve strategierne i praksis. Der skal spilles »

• Harald Bohr foredrag med Efim Zelmanov

08.04.2015

Med professor Efim Zelmanov fra UC San Diego kan instituttet byde endnu en fremtrædende matematiker velkommen i Harald Bohr-forelæsningsrækken. Det sker tirsdag den 14. april 2015 kl 15:15 i Auditorium 1. »

• Professor Adeline Samson besøger MATH

23.03.2015

VELUX Fondens Visiting Professor Programme har gjort det muligt for Institut for Matematiske Fag at invitere professor Adeline Samson til at besøge instituttet fra 15. april til 14. oktober 2015. »

• Harald Bohr fordrag med Persi Diaconis

09.03.2015

Det er med glæde, at instituttet kan præsentere Professor Persi Diaconis fra Stanford Universitet som kommende taler i Harald Bohr-forelæsningsrækken. Hans forelæsning med titlen "Adding Numbers and Shuffling Cards" »

• Samuele Soraggi, ph.d.-studerende

11.02.2015

Samuele Soraggi er ansat som ph.d.-studerende fra februar 2015. Han skal deltage i projektet "The Genomic History of Denmark" og tilknyttes på Institut for Matematiske Fag forskningsgruppen Statistik og »

• Fratrædelsesreception for professor Ib Michael Skovgaard

30.01.2015

Ib Michael Skovgaard har besluttet at trække sig tilbage fra sin stilling som professor i statistik, gældende fra den 30. november 2014. Institut for Matematiske Fag er vært ved en reception for Ib fredag den 20. februar »

• Matthias Kreck serverede Bach & Fermat

16.01.2015

Matematikeren Matthias Kreck, professor ved Bonn Universitet i Tyskland, besøgte MATH den 9. januar 2015 med hans foredrag/optræden M3 - Musik, Matematik & Malerei. »

• Niels Benedikter, postdoc

13.01.2015

Institut for Matematiske Fag har ansat Niels Benedikter som postdoc, tilknyttet forskningsgruppen Geometrisk Analyse og Matematisk Fysik. Niels studerede matematik og fysik ved universitetet i Stuttgart. Bagefter var han »