• Dansk statistiker hædret af Oxford for systematik til DNA-analyser

16.11.2015

Therese Graversen fra Institut for Matematiske Fag har modtaget en medalje for sin PhD-afhanding ved Oxford Universitet. Den fornemme Corcoran Memorial Prize uddeles hvert andet år til den bedste PhD-afhandling fra »

• Tiltrædelsesforelæsninger af Tinne Hoff Kjeldsen & Steffen Lauritzen

06.11.2015

Fredag den 20. november 2015 viser to professorer de matematiske fags bredde, når de afholder hver deres tiltrædelsesforelæsning. »

• Fotos fra Ostrowski-prisoverækkelse

06.11.2015

Ostrowski-prisen 2015 uddeltes den ​​30. oktober til professor Peter Scholze, universitetet i Bonn. Institut for Matematiske Fag var værter for begivenheden. »

• Postdoc-stipendium til Kang Li

03.11.2015

Det Frie Forskningsråd (Natur og Univers) har uddelt 8 postdoc-bevillinger til forskertalenter i Danmark. En af disse er Kang Li fra Institut for Matematiske Fag. »

• Populær studiepraktik på MATH

27.10.2015

En gang om året har gymnasieelever mulighed for at søge om tre dages studiepraktik på universiteterne. Der er kun plads til 30 praktikanter på MATH og der er stor efterspørgsel. »

• Danmarksmestre i programmering - igen

23.10.2015

35 hold sad klar, da startskuddet til DM i programmering lød lørdag den 10. oktober 2015. Det blev for femte gang MATH/DIKU-holdet Lambdabamserne, der løb med titlen, et rejsegavekort på 10.000 kr. og en billet til de »

• Harald Bohr foredrag med Gerd Faltings

20.10.2015

Institut for Matematiske Fag kan med stolthed præsentere Professor Gerd Faltings som den næste taler i Harald Bohr-forelæsningsrækken. Hans forelæsning, "Diophantine equations", finder sted den 29. oktober 2015. »

• Omri Ross, ny postdoc

09.10.2015

Omri Ross blev ansat som postdoc ved MATH i oktober 2015, hvor han blev tilknyttet sektionen Forsikring og Økonomi. Hans postdoc-mentor er Rolf Poulsen. »

• Alexander Müller-Hermes, ny postdoc

09.10.2015

MATH har ansat Alexander Müller-Hermes som postdoc fra oktober 2015. Han vil blive tilknyttet sektionen Geometrisk Analyse og Matematisk Fysik. Alexander læste sin ph.d. under tilsyn af Michael Wolf ved det tekniske »

• Rune Haugseng, ny postdoc

09.10.2015

Rune Haugseng er ansat som postdoc fra 1. oktober 2015. Han vil arbejde med forskningsgruppen i topologi og Center for Symmetri og Deformation. Rune, der norsk statsborger, læste først ved Cambridge Universitet og fik »

• Anja Janßen, ny postdoc

06.10.2015

Anja Janßen er ansat som postdoc ved MATH, tilknyttet sektionen Forsikring & Økonomi. Hun vil primært arbejde sammen med Thomas Mikosch. Hendes forskningsområde er ekstremværditeori med fokus på ekstremal adfærd af »

• Mads Christian Hansen, ny ph.d.-studerende

02.10.2015

Mads Christian Hansen er ansat under sektionen Statistik og Sandsynlighedsregning, og kommer til at arbejde i forskningsgrupperne Dynamical Systems Interdisciplinary Network og Mathematics of Reaction Networks. Mads’ »

• Jakob Björnberg, ny postdoc

02.10.2015

Jakob Björnberg er ansat som postdoc, tilknyttet sektionen for Geometrisk Analyse og Matematisk Fysik. Han vil primært arbejde sammen med Bergfinnur Durhuus. Jakob er interesseret i statistisk fysik og »

• Niko Laaksonen, gæste-postdoc

29.09.2015

Postdoc Niko Laaksonen gæster Morten Risager og MATH frem til udgangen af januar 2016. Hans ophold er finansieret af “London Mathematical Society 150th Anniversary Postdoc Mobility Grant”. Niko har læst på University »

• Bob Pepin, gæste-ph.d.-studerende

28.09.2015

Bob Pepin arbejder med sektionen Statistik og Sandsynlighedsregning på Institut for Matematiske fag som gæste-ph.d.-studerende. Han er ved at tage sin ph.d.-grad i stokastisk analyse under vejledning af Anton Thalmaier »