24. marts 2023

Sebastian Weichwald co-lead i AI center

Udnævnelse

Adjunkt Sebastian Weichwald fra Institut for Matematiske Fag er udnævnt til co-lead i Pioneer Center for Artificial Intelligence. Som co-lead vil han være med til at sætte tonen for den næste banebrydende forskning, der skal udføres i centret.

Sebastian Weichwald

Sebastian Weichwald er kendt for sin forskning i pragmatisk kausal modellering og for at udvikle og forbedre statistiske og maskinlæringsmetoder til at analysere komplekse data og adressere praktiske problemstillinger inden for områder som neuroimaging, medicin og miljøvidenskab. Med sin ansættelse som co-lead tager han over efter professor Jonas Peters.

Ifølge en pressemeddelelse fra centret er Sebastian Weichwald begejstret over at påtage sig rollen som co-lead i ”Causality and Explainability (CX)”-samarbejdet.

– Jeg er begejstret for at slutte mig til to eksperter på området, Ira Assent og Aasa Feragen, for at drive aktiviteter i CX-samarbejdet og for yderligere at udforske, hvordan kausal modellering og abstraktion kan hjælpe os med at forklare komplekse maskinlæringsmodeller og forudsige effekter af interventioner.

- Nye kraftfulde maskinlæringsløsninger udvikles og implementeres dag for dag. Hvor modeller bruges i stor skala eller til kritiske beslutninger, har vi ikke kun brug for præcise forudsigelser, men også forklaringer på disse modelforudsigelser og garantier på modeladfærd i nye miljøer eller under (måske endda ondsindede) brugerindgreb, siger Sebastian Weichwald.

Læs mere på Pioneer Center for Artificial Intelligences hjemmeside.