13. december 2017

2 KU-hold fik flotte placeringer til Den Nordvesteuropæiske Programmerings-konkurrence NWERC

NWERC programming contest

Fine placeringer til begge KUs hold, som kom i top 35 blandt 120 dystende europæiske studenterprogrammører. Århus imponerede også.

Efter et forrygende DM i programmering i oktober, hvor der blev løst programmerings-opgaver til den store guldmedalje, meldte KUs bedste hold, Lambdabamserne alias Nikolaj, Jakob og Peter, sig klar til det nordvesteuropæiske programmeringsmesterskab, NWERC 2017 i Bath den 26. november 2017.

foto1

Lambdabamserne fra venstre: Nikolaj Simling, Jakob Bæk Tejs Knudsen og Peter Rasmussen

De rutinerede Lambdabamser havde prøvet turen før, idet de i 2016 landede på en 31. plads. Ambitionerne var at gøre det bedre i år - hvilket lykkedes med en flot  21. plads for 6 løste opgaver og et enkelt mislykket forsøg. Jakob Bæk Tejs Knudsen fra Lambdabamserne siger:

"Selve konkurrencen følte vi startede meget godt, da vi hurtigt fik identificeret og fandt løsninger til tre opgaver inden for de første 20 minutter. Desværre var vi ikke helt lige så gode til at få implementeret de løsninger vi fandt, så vi brugte frustrerende lang tid på at rette fejl i vores kode. Dette viste sig uheldigvis at fortsætte resten af konkurrencen, hvor det gik rigtig godt med at finde løsninger til problemer, mens det kneb noget med at få implementeringen til at fungere. Vi sad derfor tilbage med en følelse af, at på en god dag kunne vi have klaret det lidt bedre."

foto2

Participants fra venstre: Gabriel Damsholt, Carl Andreas Dybdahl og Jonas Klausen

Det sværeste: at prioritere tiden

Om konkurrencen siger Jonas fra DIKU-holdet Participants: "Det var svært at prioritere tiden. Vi delte de samlede opgaver op i tre og gik hver især i gang med at udarbejde løsningsforslag - men vi havde kun en computer til rådighed, så vi måtte skiftes til at taste ind og hjalp selvfølgelig hinanden undervejs. Nogle opgaver viste sig at være nemmere end antaget - men vi gennemskuede ikke altid genvejen til at løse dem og mistede værdifuld tid."

Ambitionen er at slå egen rekord - og måske ligefrem Lambdabamserne til næste år? Turen til Bath har givet værdfulde lærepenge og erfaringer med, hvordan man strukturerer opgaveløsningen. På KU er der ikke på samme måde som i de øvrige skandinaviske lande tradition for at træne målrettet op imod denne type program-meringskonkurrencer. Det er begge holds vurdering, at man med en mere systematisk indsats ville kunne nå højere op på scoreboardet.

For god ordens skyld skal lige bemærkes, at århusianske Beyond Balmer's Peak u Frank landede på en flot 13.-plads, så den samlede danske indsats var bestemt imponerende.

Lørdag aften blev der festet igennem med Pizza og øl fra JP Morgan, som var hovedsponsor for NWERC. Søndag aften var der præmieoverrækkelse til de 10 bedste hold og gennemgang af løsningerne.

Se fotos fra dagen:

foto3

Den store hal med 120 teams fyldes langsomt op med balloner, der markerer en løst opgave

 

foto4

Ballonerne klar til at blive delt ud

 

foto6

Participants i forgrunden fra opvarmningskonkurrencen dagen før selve NWERC