7. november 2017

Jesper Grodal optaget som Fellow ved American Mathematical Society

Hæder

Professor Jesper Grodal fra Institut for Matematiske Fag, Københavns Universitet, er med udnævnelsen blevet hædret for sit bidrag til algebraisk topologi, repræsentationsteori og deres interaktioner - og ”for service to the profession".

Jesper Grodal

Professor Jesper Grodal

De 28.000 medlemmer af American Mathematical Society (AMS) kan indstille kandidater til programmet ”Fellows of the American Mathematical Society”, hvor ca. 70 matematikere hvert år bliver anerkendt for at have ydet fremragende bidrag til skabelsen, fortolkningen, udviklingen, kommunikationen og udnyttelsen af matematik.

AMS søsatte programmet i 2013, hvor man udpegede en grundstamme på ca. 1.200 fellows. Heriblandt KU-professorerne Bent Fuglede, Søren Galatius, Tinne Hoff Kjeldsen, Jesper Lutzen, Lars Hesselholt og Ib Madsen. Siden 2013 er der hvert år blevet udpeget et nyt hold fellows, og i 2018 kommer så endnu en dansker: Professor Jesper Grodal fra Institut for Matematiske Fag, Københavns Universitet.

Jesper Grodal tog sin ph.d. ved Massachusetts Institute of Technology i 2000. Efter en tur omkring IAS-Princeton og Paris var han ansat ved University of Chicago 2001-2006, inden han blev professor ved Københavns Universitet i 2006. Han er kendt for sit arbejde med at blande algebraisk topologi og gruppeteori, fx for at opnå klassificeringsresultater.

På Institut for Matematiske Fag har Jesper været leder for Center for Symmetri og Deformation siden 2010, og er desuden leder af sektionen Topologi, Funktionel Analyse og Algebra.

Hvad angår de nye Fellows siger AMS præsident Kenneth A. Ribet:

"Årets hold af AMS Fellows er blevet udvalgt fra en stor og dyb pulje af fantastiske kandidater. Det er min glæde og ære som AMS-præsident at lykønske de nye medlemmer for deres forskellige bidrag til matematisk videnskab og den matematiske profession."

Læs mere om AMS Fellows Program

Læs mere om Jesper Grodal 

Emner