24. juni 2015

MATH hold fik succes i DREAM Challenge

All stars

Fem statistikstuderende fra Institut for Matematiske Fag leverede "top performance" i en international konkurrence, der har til formål at forbedre forudsigelsen af overlevelsestid for patienter med prostatakræft.

Niels Richard Hansens DREAM-team

Niels Richard Hansens DREAM-team. Fra venstre til højre: Lisbeth Tomaziu, Maria Bekker-Nielsen Dunbar, Ann-Sophie Buchardt, Niels Richard Hansen, Jing Zhou og Anne Helby Petersen.

”The Prostate Cancer DREAM Challenge” er DREAM udfordring 9.5 i rækken af DREAM udfordringer (www.dreamchallenges.org) om spørgsmål indenfor biologi og medicin.

De MATH-studerende opnåede en andenplads i runde 2 af udfordringen, hvilket gav dem en plads på projektets All-Stars liste.

De fem kandidatstuderende følger et projektkursus i statistik, ledet af professor Niels Richard Hansen, som foreslog dem, at de udførte deres projektarbejde med data fra DREAM Challenge. På projektets hjemmeside siger Niels Richard til spørgsmålet om, hvad han håber at få ud af deltagelsen:

"For det første nogle erfaringer for mig og de studerende med at arbejde med prædiktive modeller for overlevelsestider. Overlevelsesanalyse er noget, jeg underviser i, men jeg har ikke været involveret i forskningsprojekter indenfor overlevelsesanalyse. For det andet finder jeg udfordringen i sig selv interessant, og problemet med at lave individualiserede prognoser vigtigt."

DREAM er en forkortelse for Dialogue for Reverse Engineering Assessments and Methods, men i løbet af årene har det udviklet sig til "drømmen" om samarbejde, deling af data, og åben videnskab som normen, ikke undtagelsen. DREAM Challenges stiller grundlæggende spørgsmål om systembiologi og translationel medicin.

Emner