Praktiske oplysninger om udlån, aflevering m.v.

Ny "lendomat" i Matematisk Bibliotek

LendomatenEn lendomat fra Københavns Universitetsbibliotek er fra marts 2020 opstillet i biblioteket. Der ligger en kvikvejledning på låneutomatens bordplade. Vejledningen beskriver proceduren for udlån. Vejledningen er et korrigerende supplement til skærmbillederne. (Du skal f.eks. ikke anvende sygesikringskort). Der arbejdes på en endelig opdatering af disse skærm-informationer.

Instituttet tillader kun udlån til ansatte ved MATH og øvrige HCØ-institutter. Studerende og gæster kan bruge bøger og tidsskrifter på læsesalen. Dog kan ansatte eventuelt foretage udlån på vegne af gæster og studerende.

Udlån er direkte koblet til Det Kongelige Biblioteks udlånssystem. Den enkelte MATH-medarbejder skal derfor være låneroprettet der for at kunne foretage udlån; det er de fleste ansatte allerede. Låneroplysninger fra Det Kgl. Bibliotek (bruger-id/cpr nr. + pinkode) bruges til udlån fra Matematisk Bibliotek.

Kan du ikke finde bogen?

Hvis du ikke kan finde et givent materiale, bør du først lave en søgning i databasen.
Her kan du se, om vi har materialet i vores samling, om det er udlånt eller eventuelt meldt bortkommet. Henvendelse til bibliotekaren, hvis bogen er udlånt.

Forslag til bogindkøb

Send gerne indkøbsforslag til bibliotekets samling til Henrik Laurberg Pedersen eller bibliotikaren.

Ordensregler

  • Der skal være ro på biblioteket. Vis hensyn. 
  • Mobiltelefoner skal være slukkede eller lydløse. 
  • Alle døre lukkes forsigtigt – lad ikke dørene smække.
  • Det henstilles til bibliotekets brugere, at de holder god orden på deres pladser.
  • Bøger afleveres altid efter brug på bogvognen ved hoveddøren. 

Adgang til biblioteket

Ansatte og studerende på HCØ har adgang via deres KU ID-kort. I dagstimerne giver ID-kortet direkte adgang uden tastning af dørkode.