29. april 2019

Berlingskes matematiske talenter

Talenter

Berlingske Business har atter kåret Danmarks 100 dygtigste talenter fra alle hjørner af dansk erhvervsliv. Over 400 dygtige og ambitiøse unge mennesker er blevet nomineret til listen af en chef eller kollega. Fire af årets talenter er uddannede matematikere fra Københavns Universitet. 

Artikler fra Berlingske

Der har i en lang årrække været lav arbejdsløshed blandt kandidater med matematiske uddannelser. De er eftertragtede på arbejdspladserne, hvor deres kompetencer inden for abstrakt tænkning og problemløsning bliver udnyttet. Det afspejles i Berlingskes Talent 100, hvor der er hele fire matematikere på årets liste:

Kristian Buchardt, 33 år, chef for Innovation & Modeller, PFA Pension. Kristian blev kandidat i forsikringsmatematik i 2011 og ph.d. i 2015 i et samarbejde med PFA (erhvervs-ph.d.). To år efter var han chefanalytiker og souschef hos PFA Pension, hvor han udvikler de modeller, der danner fundamentet for, hvordan PFAs pengepulje på ca. 450 mia. kr. bliver fordelt og hensat på lang sigt. Læs mere om Kristian.

Amalie Høgenhaven, 31 år. Amalie blev matematisk kandidat i 2013 og ph.d. i matematik i 2017 med en afhandling om ”reel topologisk homology”, der ikke just pegede frem mod kodning og forsikringsløsninger. Ikke desto mindre startede hun samme år i Edlund, der designer forsikringsmatematiske løsninger til pensionsselskaber. To år senere blev hun Senior Solution Architect samme sted. Læs mere om Amalie.

Morten Tolver Kronborg, 33 år. Morten blev kandidat i forsikringsmatematik i 2010 og ph.d. i 2014 i et samarbejde med ATP. To år senere var han Senior portfolio manager ved ATP Pension & Investmens og har udviklet en computermodel, som håndterer de komplekse strategiske investeringsbeslutninger. Den er nu kernen i alle større investeringsbeslutninger i ATPs investeringsportefølje. Læs mere om Morten.

Kirstine Sofie Keller, 32 år. Kirstine blev bachelor i matematik (med geofysik- og datalogikurser) i 2009. Hun tog derefter en mastergrad i geologi ved Leopold-Franzens Universität Innsbruck og en kandidatgrad i eScience fra Københavns Universitet 2012. Hun har været udvikler i Codan Forsikring og Telmore og er i dag projektleder i Netcompany A/S, hvor hun har ansvaret for at styre skattevæsenet ind i den digitale fremtid. Læs mere om Kirstine

Talenterne på Berlingskes liste må maksimalt være 35 år. Kriterierne for udvælgelsen er talentets faglige forudsætninger og resultater. Der lægges vægt på anbefalinger fra nærmeste chef eller en tidligere chef og der udvælges på baggrund af CVer, hvor der er redegjort for konkrete resultater samt faglige og uddannelsesmæssige kompetencer.

Se alle 100 talenter og læs mere om udvælgelsen.