Mon, 5 Nov 2001. From: Gerd Grubb .To: Mat3GT-mailing list. Subject: Vedr. Mat3GT

 

Kære kursusdeltagere!

 

Dette brev skrives til alle der står på den tilmeldingsliste, jeg har elektronisk adgang til. Ifølge denne liste er der 83, der har meldt sig som deltagere. Fornylig har jeg fået oplyst, at der er 86, der har meldt sig til eksamen, derfor på forhånd undskyld til de enkelte der ikke får denne besked direkte!

Vi er glade for, at så mange har meldt sig til eksamen, og håber at rigtig mange består. Til daglig er det noget færre, øvelseslærerne og jeg ser, men jeg håber ikke det er et udtryk for at de andre ikke er godt i kontakt med det stof, kurset handler om.

Vi har i undervisningen i høj grad fulgt Chr. Bergs tidligere planlægning (det er ham der startede kurset og skrev lærebogen). Dog når vi næppe helt den samme stofmængde; der kommer til at mangle tid til noget af homotopi-teorien til sidst.

Også eksamensformen bliver den samme som Chr. Berg anvendte, dvs. en tre-timers skriftlig prøve med 90 minutter uden hjælpemidler, hvorefter første halvdel af sættet afleveres, og derefter 90 minutter med hjælpemidler til resten af sættet.

Første halvdel af sættet bliver opgaver i fundamentale dele af stoffet, altså egentlige opgaver, der skal løses, IKKE genfortælling (stilopgaver). Nogle af dem kan begynde med at man skal definere et begreb fra teorien - for at klargøre hvad opgaven går ud på. Det kan fx. være et mindre bevis af noget der ligner stoffet i bogen. (Det er ikke meningen, at man skal kunne de vanskeligste store beviser fra teksten udenad, men man skal have sat sig så meget ind i de basale dele af stoffet, at man kan formulere sig og argumentere uden at kigge i bogen.)

I anden halvdel af prøven har man fuld adgang til lærebog, notater, tidligere regnede opgaver osv., og opgaverne handler fx. om en udmøntning af kursets begreber på konkrete situationer.

Der vil blive holdt en prøveeksamen i halv størrelse ved øvelserne i uge 46 - altså der udleveres et opgavesæt, hvor man først bruger 45 min på første del uden hjælpemidler og afleverer dette, dernæst bruger 45 min med hjælpemidler på resten. Ifølge sagens natur vil dette sæt selvfølgelig være væsentligt mindre end et rigtigt eksamenssæt, men det kan alligevel give et indtryk af hvordan eksamen foregår.

Chr. Bergs tidligere eksamensopgaver kan i øvrigt hentes i Matematikstudienævnets katalog over tidligere eksamensopgaver, der nås fra studienævnets hjemmeside.

Jeg regner med at holde en spørgetime midt i januar.

Venlig hilsen, og vel mødt,

Gerd G.