MATH alumnefest 2015 – Københavns Universitet

MATH Alumnefest – lørdag den 5. september 2015

Institut for Matematiske Fag og Alumneforeningen GamMa inviterer alle dimittender i matematik, matematik-økonomi, forsikringsmatematik og statistik til en festlig dag med reception, festforelæsninger og middag.

Sæt kryds i kalenderen! Der vil blive mulighed for gensyn med gamle forelæsere og studiekammerater. Derudover er der mulighed for at genopfriske minder fra auditorium 4 med matematiske festforelæsninger.

Reception og forelæsninger er gratis, mens festmiddagen koster 150 kr (inkl gebyr). Sted: Universitetsparken 5, 2100 København Ø. Arrangør: Institut for Matematiske Fag & Alumneforeningen GamMa.

Deadline for tilmelding er overskredet.


Festforelæsere:

Som festforelæsere har vi inviteret to af de internationale kapaciteter som er blevet rekrutteret til Institut for Matematiske Fag: Lars Hesselholt og Matthias Christandl.

Lars Hesselholt

Professor Lars Hesselholt er en af de store stjerner i internationale topologikredse og desuden en international topforsker på det aritmetriske område, hvor man udforsker tallenes mysterier med geometriske metoder. Takket være et Niels Bohr professorat fra Grundforskningsfonden har MATH kunne trække Lars ”hjem” til København fra hans faste ansættelse på Nagoya Universitetet i Japan, så han kan styrke det aritmetriske område i dansk forskning. Læs mere: Dansk matematikprofessor får 30 millioner – fra Politiken.

Matthias Christandl

Professor Matthias Christandl forsker i kvanteinformationsteori. Han fik sidste år en Forskningsleder-bevilling fra Det Fri Forskningsråd til projektet "Kvanteeffekter i fremtidens internet". Det er hans mål at forbedre vores forståelse af de ultimative grænser for kvanteteoriens beregninger og kommunikation. Matthias er ph.d. fra Cambridge, har været junior-professor i München og adjunkt ved ETH Zürich. Han blev i 2014 ansat som professor ved MATH/KU. Læs mere: Nu skal fremtidens kvanteinternet designes - fra Videnskab.dk. 

Bandet AntiKlimaks

Aftenens højdepunkt? Bandet AntiKlimaks spiller op til dans efter middagen. Læs mere om bandet, der hovedsagligt består af matematikere, på deres Facebookside.