Ansatte ved Institut for Matematiske Fag – Københavns Universitet

Niels Martin Møller

Niels Martin Møller

Adjunkt

 • Institut for Matematiske Fag

  Universitetsparken 5, 2100 København Ø

  Telefon: +45 35 33 34 35
 • Forskningsinteresser: Geometrisk analyse, hvor differentialgeometrien og topologien møder de ikke-lineære partielle differentialligninger, og i den matematiske fysik. I øjeblikket arbejder jeg hovedsageligt med teorien for minimalflader, og anvendelser af teknikker fra dette emne på singulariteter og solitoner i krumningsflows. Andre relaterede interesser inkluderer konform og Kähler geometri, teori for kvantecomputere og kvantefelter/-strenge, spektralteori for Schrödinger-operatorer, samt anvendelser af repræsentationsteori for Lie-grupper.

 • Artikler: Artikler på databasen arXiv.

 • Kort videnskabeligt CV: Jeg fik ph.d.-graden fra MIT i 2012, hos Prof. Tobias H. Colding. Derefter var jeg ansat som adjunkt ved Princeton University i USA (tre år, i Sun-Yung Alice Changs, Paul C. Yangs, Gang Tians og Fernando C. Marques' gruppe), og 2015-16 som S.-S. Chern Senior Postdoc. ved ICTP i Italien (i Fernando Villegas' og Claudio Arezzo's gruppe) og medlem af MSRI i Berkeley. Siden 1. august 2016 er jeg tenure-track adjunkt ved KU.

  I juni 2017 blev jeg optaget som ét af 7 nye medlemmer i Det Unge Akademi under Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab: Medlemsprofiler hos Det Unge Akademi.

 • Større forskningsbevillinger:
  2013--2017: P.I., National Science Foundation Award, USA. (2015--: co-P.I.)
  2018--2022: P.I., Sapere Aude-Forskningsleder, Danmarks Frie Forskningsfond.

 • Vejledning/gruppemedlemmer: Jeg har i øjeblikket to stk. ph.d.-/kandidatstuderende og en bachelorstuderende.

 • Undervisning:
  Differentialligninger (BSc, Blok 3)
  Partial Differential Equations (MSc/PhD, Blok 1).

 • Øvrige aktiviteter:
  -
  Siden august 2017 organiserer jeg seminaret for vores forskningsgruppe GAMP (Geometric Analysis and Mathematical Physics).
  -
  Masterclass/PhD-skole/workshop: Geometric Analysis on Noncompact Spaces.

ID: 164256529